Kuře na bazalce
Fotogalerie:

Kuře na bazalce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme s brambory posypanými bylinkami.


Helena Sklenářová, České Budějovice

Ingredience

  • 1 chlazené kuře
  • trocha soli a bílého pepře
  • 125 g hery
  • vývar z 1 kostky slepičího bujonu
  • 2 velké pórky
  • 1 konzerva žampionů ve slaném nálevu
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 8 oliv s paprikou

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře důkladně očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Rozčtvrtíme, osolíme, jemně opepříme. Vložíme do remosky, podlijeme vývarem a poklademe nakrájenou herou.

  2. Po 20 minutách porce kuřete vyndáme a na dno remosky dáme pórek nakrájený na kolečka včetně zelené části, žampiony i se šťávou, olivy nakrájené na půlky a bazalku. Vrátíme porce kuřete, podlijeme zbylým vývarem a pečeme (porce kuřete obracíme dle potřeby), až je kůrka křupavá.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)


Zpět na článek: Kuře na bazalce
Tisknout