Podáváme s brambory posypanými bylinkami.
Helena Sklenářová, České Budějovice
Ingredience
- 1 chlazené kuře
- trocha soli a bílého pepře
- 125 g hery
- vývar z 1 kostky slepičího bujonu
- 2 velké pórky
- 1 konzerva žampionů ve slaném nálevu
- 1 lžíce sušené bazalky
- 8 oliv s paprikou
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
130 Kč
Postup přípravy
-
Kuře důkladně očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Rozčtvrtíme, osolíme, jemně opepříme. Vložíme do remosky, podlijeme vývarem a poklademe nakrájenou herou.
-
Po 20 minutách porce kuřete vyndáme a na dno remosky dáme pórek nakrájený na kolečka včetně zelené části, žampiony i se šťávou, olivy nakrájené na půlky a bazalku. Vrátíme porce kuřete, podlijeme zbylým vývarem a pečeme (porce kuřete obracíme dle potřeby), až je kůrka křupavá.