Nejlepší je k pečenému jehněčímu masu.
Rudolf Stehlík, Kopřivnice
Ingredience
- 500 g mladých kopřiv
- trocha soli
- trocha sádla
- 1 cibule
- dle potřeby strouhanka
- špetka muškátového oříšku a zázvoru
- 1–2 stroužky šesneku
- trocha vývaru
- 1 žloutek
- 1 lžíce smetany
- kousek másla
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
20 Kč
Postup přípravy
-
Kopřivy opereme a spaříme vroucí osolenou vodou. Necháme okapat na cedníku. Na sádle nebo oleji zpěníme cibulku, zasypeme ji trochou strouhanky a necháme osmažit.
-
Přidáme nasekané kopřivy. Okořeníme muškátovým oříškem, zázvorem a prolisovaným česnekem, podlijeme trochou vývaru a krátce povaříme. Vmícháme žloutek rozmíchaný ve smetaně a máslo.