Špenát z kopřiv
Fotogalerie:

Špenát z kopřiv

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší je k pečenému jehněčímu masu. 


Rudolf Stehlík, Kopřivnice

Ingredience

  • 500 g mladých kopřiv
  • trocha soli
  • trocha sádla
  • 1 cibule
  • dle potřeby strouhanka
  • špetka muškátového oříšku a zázvoru
  • 1–2 stroužky šesneku
  • trocha vývaru
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce smetany
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Kopřivy opereme a spaříme vroucí osolenou vodou. Necháme okapat na cedníku. Na sádle nebo oleji zpěníme cibulku, zasypeme ji trochou strouhanky a necháme osmažit. 

  2. Přidáme nasekané kopřivy. Okořeníme muškátovým oříškem, zázvorem a prolisovaným česnekem, podlijeme trochou vývaru a krátce povaříme. Vmícháme žloutek rozmíchaný ve smetaně a máslo. 

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Tisknout