Nadívané  telecí řízečky
Fotogalerie:

Nadívané telecí řízečky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Můj praděda říkával, že oběd bez masa je jako  nevěsta bez věna. 

Jana Malá, Pelhřimov

Ingredience

  • 4 plátky z telecí kýty
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 hrst rozinek
  • 50 ml rumu
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • Na obalení:
  • trocha hladké mouky
  • 1 vejce
  • podle potřeby strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Telecí plátky rozklepeme, nasolíme a opepříme. Rozinky si den předem namočíme do rumu. Promícháme vejce se strouhankou, nasekanými ořechy a rozinkami a trochu přisolíme. 

  2. krok2

    Směs rozprostřeme na maso, plátek přeložíme a okraje lehce přiklepneme k sobě. Každý řízek obalujeme nejdříve v mouce, pak vejci a ve strouhance. 

  3. krok3

    Smažíme na rozpáleném oleji z každé strany asi 3 minuty, až strouhanka začne mírně hnědnout. Pak řízky přendáme do zapékací mísy a dopékáme v troubě rozehřáté na 180 °C ještě 20 minut. Podáváme s vařenými brambory promíchanými s máslem a petrželkou.


Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Tisknout