Štědračka
Fotogalerie:

Štědračka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Solíme zásadně až ke konci vaření, luštěniny by jinak pomalu měkly, nebo by dokonce zůstaly tvrdé.

Božena Kolářová, Pouště 

Ingredience

  • 1 hrst hrachu
  • 1 hrst fazolí
  • 1 hrst sušených hub
  • 4 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • trocha kmínu
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • trocha majoránky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Hrách a fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Asi na hodinu namočíme i houby. Zeleninu očistíme a nastrouháme.

  2. Hrách a fazole dáme do hrnce, přidáme kmín, namočené sušené houby a vaříme. Před koncem vaření přidáme nakrájené brambory a zeleninu, osolíme a opepříme. Z másla a mouky připravíme jíšku, zahustíme polévku a ještě povaříme. Stroužky česneku utřeme se solí a majoránkou. Vše promícháme. Podáváme horké.

Tip redakce

Před kuchyňskou úpravou luštěniny propereme, aby se zbavily nečistot. Po namočení je vaříme v téže vodě, popř. doplníme vodu na potřebné množství. Luštěniny obsahují látky, které způsobují nadýmání. Právě ty se namáčením rozpouštějí.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)


Zpět na článek: Štědračka
Tisknout