Plněná kachní prsa
Fotogalerie:

Plněná kachní prsa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kachní prsíčka plněná jemnou houskovou nádivkou s drůbky se hodí i pro slavnostní chvíle.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 kostra a drůbky z kachny
  • 1 cibule
  • trocha soli
  • podle chuti celý pepř, nové koření a bobkový list
  • 1 kachní prsa
  • trocha mletého pepře
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce petrželky
  • trocha muškátového květu
  • 3 rohlíky
  • dle potřeby strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Kostru a drůbky opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme cibuli, sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list, přivedeme k varu a necháme 30 minut vařit. Mezitím opláchneme kachní prsa, osušíme je, rozřízneme a opatrně naklepeme tak, abychom získali co největší pláty masa. Osolíme, opepříme a zatím odložíme.

  2. V misce smícháme žloutky, mléko, nasekanou petrželku, špetku pepře, muškátového květu a sůl. Přidáme na malé kostičky nakrájené rohlíky a promícháme. Dále přidáme maso obrané z krku, kostry a nakrájené drůbky. Nakonec vmícháme sníh z bílků, a pokud je hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.

  3. Na prsa rozdělíme nádivku, zarolujeme, zpevníme provázkem, osolíme a opepříme. Rolády ze všech stran opečeme na pánvi, potom je podlijeme vývarem z kostry a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení otáčíme a dle potřeby podléváme.

  4. Hotové rolády vyjmeme, obsah v pánvi zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studeného vývaru, rozšleháme a provaříme. Šťávu dochutíme solí a případně přecedíme. Nakonec odstraníme provázky, rolády nakrájíme na plátky a poléváme připravenou šťávou.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)


Zpět na článek: Plněná kachní prsa
Tisknout