Zapečený tuřín s vejci a sýrem
Fotogalerie:

Zapečený tuřín s vejci a sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Z tuřínu se dají zužitkovat jak bulvy, tak i listy, z nichž je výborný salát.

Eliška Vrabcová, Třebechovice pod Orebem

Ingredience

  • 1 tuřín
  • na vymazání zapékací mísy máslo
  • 2 stroužky česneku
  • asi 150 ml smetany
  • 5 vajec
  • trocha pepře
  • podle chuti sůl
  • asi 150 g nivy
  • asi 100 g eidamu
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Tuřín oloupeme a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné. Krátce je povaříme ve slané vodě, aby trochu změkly (ale ne zcela doměkka).

  2. 2. Zapékací misku vymažeme máslem a potřeme 1 rozetřeným stroužkem česneku. Pak do ní rozložíme uvařený tuřín. Zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci, pepřem, solí a druhým rozetřeným stroužkem česneku. Nakonec vše posypeme nastrouhanými sýry. 

  3. 3. Dáme do trouby předehřáté ne 180 °C a zapékáme přibližně 30 minut. Před podáváním hotové jídlo posypeme nasekanou pažitkou. Konzumujeme samotné, se zeleninou nebo s pečivem – podle chuti.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Tisknout