Rychlá krůtí paštika s brusinkami
Fotogalerie:

Rychlá krůtí paštika s brusinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Od té doby, kdy jsem ji ochutnala, si už v obchodě paštiku nekupuji.

Dita Kunešová, Praha

Ingredience

  • 500 g krůtích jater
  • 125 g másla + 2 lžíce na opečení
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • 60 ml smetany
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 1 malá sklenička brusinkové zavařeniny
  • na ozdobu mandlové plátky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Dvě lžíce másla necháme rozpustit a opékáme na nich játra asi 8 minut ze všech stran. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek a tymián, orestujeme a odstavíme.

  2. 2. Maso necháme lehce vystydnout a přidáme smetanu a měkké máslo. Ochutíme solí, pepřem a vše rozmixujeme ponorným mixérem na kaši.

  3. 3. Na dno misek rozložíme brusinkovou zavařeninu a misky naplníme paštikou. Vršek uhladíme a ozdobíme plátky mandlí. Před podáváním necháme v lednici ztuhnout několik hodin.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Tisknout