Vepřové plátky na hořčici s houbami
Fotogalerie:

Vepřové plátky na hořčici s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pravé hřiby jsou samozřejmě nejlepší, mám v lese své místo, kam na ně chodím.

Eva Lamačová, Brno

Ingredience

  • 4 vepřové plátky
  • trocha soli a čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 250 g hub
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny
  • podle potřeby olej
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Plátky masa lehce naklepeme, jemně osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Takto necháme chvíli odležet.

  2. krok2

    2. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu a plátky masa a prudce je opečeme. Přisypeme houby, osolíme, opepříme a přidáme lžičku mleté papriky.

  3. krok3

    3. Podlijeme 500 ml vody, přiklopíme pokličkou a takto dusíme asi 30 minut, dokud maso i houby nezměknou. V trošce studené vody rozmícháme lžíci hladké mouky a omáčku zahustíme. Důkladně promícháme a necháme asi 15 minut provařit. Takto připravené vepřové plátky podáváme s dušenou rýží.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)


Zpět na článek: Vepřové plátky na hořčici s houbami
Zpět na článek: Vepřové plátky na hořčici s houbami
Zpět na článek: Vepřové plátky na hořčici s houbami
Zpět na článek: Vepřové plátky na hořčici s houbami
Tisknout