Krémová polévka s parmazánem
Fotogalerie:

Krémová polévka s parmazánem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Takhle ji vařila moje babička a moc mi chutnala. Jen místo obyčejného sýra já dávám raději parmazán.

Magdaléna Králová, Trutnov

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 2 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 l drůbežího vývaru
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 150 ml smetany
  • 100 g parmazánu
  • kousek čerstvé majoránky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibule nakrájíme na menší kousky a obojí osmahneme na másle. Přidáme na plátky nakrájený česnek a vše zalijeme drůbežím vývarem. 

  2. 2. Vaříme asi 20 minut, potom polévku dochutíme podle potřeby solí, pepřem a majoránkou. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem. Vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným parmazánem a kouskem čerstvé majoránky.

Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)


Zpět na článek: Krémová polévka s parmazánem
Zpět na článek: Krémová polévka s parmazánem
Tisknout