Slejšky
Fotogalerie:

Slejšky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jídlo, které mi vždycky připomene dětství.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 125 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 50 g sádla
  • 100 g mletého máku
  • 100 g cukru moučky
  • 50 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Studené ve slupce uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Promícháme s hladkou moukou a špetkou soli. Uděláme důlek, do kterého vložíme dva žloutky a sníh z bílků. 

  2. krok2

    2. Zpracujeme těsto a vytvoříme šišky, které opečeme na sádle. Rozdělíme na talíře, posypeme mákem s moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Tisknout