Odpalované knedlíky
Fotogalerie:

Odpalované knedlíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Klidně přidej trochu čerstvého ovoce.

Zuzana Tichá, Chrudim

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • 30 g hery
  • špetka soli
  • 500 g hrubé mouky
  • 2 žloutky
  • podle potřeby jahody nebo jiné ovoce
  • Na posypání:
  • 1 strouhaný tvaroh
  • podle potřeby máslo
  • trocha cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do horkého mléka dáme rozpustit tuk a přidáme špetku soli. Když se mléko začíná vařit, rychle do něj nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny hrnce. Hrnec s těstem dáme zchladit, a když je hmota vlažná, vmícháme po jednom žloutky. Takto připravené těsto vyklopíme na vál posypaný hrubou moukou a vypracujeme vláčné, nelepivé těsto. 

  2. Vyválíme váleček, nařežeme na dílky a uděláme z nich v ruce placičky, do kterých balíme jahody. Vaříme v osolené vodě cca 5 minut. Na talíři polijeme rozpuštěným máslem, posypeme tvarohem smíchaným s cukrem. Dětem můžeme ještě přidat sladký jogurt.

Pošli recept! - Speciál - Užij si s námi jahody (16.4.2015)


Zpět na článek: Odpalované knedlíky
Tisknout