Jahodový džem s rebarborou
Fotogalerie:

Jahodový džem s rebarborou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jahody získají příjemnou pikantní chuť.

Veronika Jívová, Mikulov

Ingredience

  • 800 g jahod
  • 3-4 řapíky rebarbory
  • 1 kg želírovacího cukru
  • případně trocha kyseliny citronové

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Jahody i rebarboru omyjeme, z jahod odstraníme stopky a nakrájíme je na kousky.

  2. Řapíky rebarbory oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s jahodami vložíme do hrnce. Přidáme želírovací cukr a za stálého míchání všechno přivedeme k varu. 

  3. Povaříme asi 5–10 minut a potom směs rozmixujeme ponorným mixérem. Na porcelánovém talířku zkusíme, zda džem hezky želíruje. Pokud ne, přidáme k jahodové směsi trochu kyseliny citronové. 

  4. Čisté vyvařené sklenice naplníme takto připraveným jahodovým džemem, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a v této poloze je necháme postupně vychladnout.


Pošli recept! - Speciál - Užij si s námi jahody (16.4.2015)

Tisknout