Kotlík s fazolkami a hovězím masem
Fotogalerie:

Kotlík s fazolkami a hovězím masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

K fazolkám se skvěle hodí voňavá bylinka, která se skrývá pod názvem saturejka.

Eliška Kajetánová, Plzeň

Ingredience

  • 400 g hovězího zadního masa
  • 400 g zelených fazolových lusků
  • 4 větší brambory
  • 2 rajčata
  • 30 g rostlinného tuku
  • 1 cibule
  • podle chuti sůl
  • špetka čerstvě namletého pepře

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. Fazolové lusky zbavíme vláken a pak je nakrájíme nebo nalámeme na menší kousky. 

  2. krok2

    Brambory oloupeme (pokud máme nové brambory, použijeme je i se slupkou) a pokrájíme na menší kostky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminy. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. 

  3. Tuk rozehřejeme v hrnci a osmahneme na něm maso. Přidáme cibuli a rajčata a společně krátce osmahneme. Maso osolíme a opepříme, přidáme fazolky a brambory a vše zalijeme asi 200 ml vody. Vše společně podusíme doměkka, než maso změkne, trvá to asi 1,5 hodiny. Podle chuti můžeme před podáváním dosolit.


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)


Zpět na článek: Kotlík s fazolkami a hovězím masem
Zpět na článek: Kotlík s fazolkami a hovězím masem
Zpět na článek: Kotlík s fazolkami a hovězím masem
Tisknout