Bažantí stehýnka
Fotogalerie:

Bažantí stehýnka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept, podle kterého připravovala bažanta babička. Posílám ho dál.

Karolína Nejedlá, Dobříš

Ingredience

  • 800 g bažantích stehýnek
  • 400 g bůčku
  • podle chuti sůl a pepř
  • několik kuliček celého pepře
  • několik kuliček nového koření
  • trocha kmínu
  • 3 bobkové listy
  • špetka tymiánu
  • 150 g anglické slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Maso omyjeme a stehýnka s bůčkem rozložíme na pekáč. Maso osolíme, opepříme mletým pepřem, přidáme také celý pepř, nové koření, kmín, bobkové lístky a špetku tymiánu. 

  2. 2. Na bažantí stehýnka rozložíme anglickou slaninu pokrájenou na slabé plátky. Maso mírně podlijeme vodou a potom pečeme v troubě při 170 °C asi 1,5 hodiny. Během pečení maso průběžně kontrolujeme a podléváme tukem vypečeným z bůčku.

  3. 3. Hotové maso podáváme s bramborovým knedlíkem. Hodí se k němu dobře vychlazené světlé pivo.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)


Zpět na článek: Bažantí stehýnka
Tisknout