Recept, podle kterého připravovala bažanta babička. Posílám ho dál.
Karolína Nejedlá, Dobříš
Ingredience
- 800 g bažantích stehýnek
- 400 g bůčku
- podle chuti sůl a pepř
- několik kuliček celého pepře
- několik kuliček nového koření
- trocha kmínu
- 3 bobkové listy
- špetka tymiánu
- 150 g anglické slaniny
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
200 Kč
Postup přípravy
-
1. Maso omyjeme a stehýnka s bůčkem rozložíme na pekáč. Maso osolíme, opepříme mletým pepřem, přidáme také celý pepř, nové koření, kmín, bobkové lístky a špetku tymiánu.
-
2. Na bažantí stehýnka rozložíme anglickou slaninu pokrájenou na slabé plátky. Maso mírně podlijeme vodou a potom pečeme v troubě při 170 °C asi 1,5 hodiny. Během pečení maso průběžně kontrolujeme a podléváme tukem vypečeným z bůčku.
-
3. Hotové maso podáváme s bramborovým knedlíkem. Hodí se k němu dobře vychlazené světlé pivo.