Kachna v šouletu
Fotogalerie:

Kachna v šouletu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Klasika, na kterou se zapomíná.

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 1 kachna
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti kmín
  • 400 g hrachu
  • 400 g ječných krup
  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 1 hrst škvarků
  • 8 stroužků česneku
  • podle chuti pepř
  • trocha majoránky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Očištěnou a rozmrazenou kachnu řádně nasolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dáme péct. Hrách a kroupy namočíme a podle návodu uvaříme doměkka. 

  2. 2. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme posekané škvarky, uvařený hrách a kroupy, trochu osolíme, dochutíme podle potřeby prolisovaným česnekem, mletým černým pepřem a majoránkou.

  3. 3. Když je kachna měkká, tedy přibližně po hodině pečení, přidáme připravenou směs ke kachně a pečeme ještě dalších 30 minut na kůrčičku. Naporcujeme a můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)


Zpět na článek: Kachna v šouletu
Tisknout