Koprová omáčka s vejcem
Fotogalerie:

Koprová omáčka s vejcem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

... a k tomu domácí  těstoviny, to nemá chybu.

Petr Nemanský, Nymburk

Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 2 syrová vejce
  • podle potřeby sůl
  • 1 lžička oleje
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • podle chuti cukr
  • trocha citronové šťávy
  • 50 ml smetany
  • 2 vařená vejce

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Nejprve si připravíme těstoviny. Z hrubé mouky a syrových vajec si připravíme nudlové těsto. Vyválíme dvě placky, které necháme chvíli schnout. Potom nakrájíme dlouhé, široké nudle a uvaříme je v osolené vodě. Uvařené tagliatelle scedíme, propláchneme horkou vodou, promícháme se lžičkou oleje a uchováváme v teple.

  2. 2. Do kastrolu dáme rozehřát máslo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a rozšleháme. Přivedeme k varu a na mírném plameni necháme deset minut vařit. Občas promícháme.

  3. 3. Kopr opereme pod tekoucí vodou, nadrobno nasekáme a vložíme do omáčky. Omáčku dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou (případně octem) a převaříme. Do hotové omáčky vmícháme smetanu a už dále nevaříme. Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme uvařená, oloupaná a na osminky nakrájená vejce, přelijeme koprovou omáčkou, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a podáváme. 


Pošli recept! - Speciál - Těstoviny (16.2.2015)

Tisknout