Babiččiny lilky
Fotogalerie:

Babiččiny lilky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud nemáš lilky, můžeš plnit cukety.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Ingredience

  • 100 g rýže
  • 300 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 100 g sýra s modrou plísní (niva)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • trocha soli a pepře
  • 2 lilky
  • 1 smetana 33%
  • 1 sýrová omáčka na zapékání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, sójovou omáčku a trochu soli a pepře. Směs důkladně promícháme
    a pak zapracujeme uvařenou vychladlou rýži.

  2. Lilky opláchneme a podélně rozkrojíme. Uprostřed je trochu vydlabeme lžící tak, aby vzniklo dostatek místa pro nádivku. Potom je naplníme masovou směsí a vložíme do vymazaného pekáčku. Obložíme je vydlabanou dužinou.

  3. Ve smetaně rozmícháme sýrovou omáčku a nalijeme ji na lilky. Zapékáme asi 35 minut při 200 °C. 


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Tisknout