Babiččin cibulář
Fotogalerie:

Babiččin cibulář

Denisa Tomášová

Frýdek-Místek

Vždycky všem moc chutnal, doporučuji.

Denisa Tomášová, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 600 g hovězí kližka
  • 4 cibule
  • 300 g anglická slanina
  • olej dle potřeby
  • 3 lžíce rajský protlak
  • podle chuti sladká a pálivá paprika, majoránka, kmín, pepř, sůl
  • na zaprášení trocha hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Maso důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně veké kousky. Cibuli a slaninu nasekáme, asi půlku cibule si dáme stranou. Na oleji osmahneme cibuli se slaninou. Poté vložíme maso.

  2. Když začne maso pouštět šťávu, přidáme protlak, koření a restujeme, důležité je nepřipálit! Zaprášíme moukou, zalijeme vodou a necháme dusit. Asi 30 minut před koncem vaření přidáme do hrnce zbytek nakrájené cibule. Dochutíme a můžeme podávat, nejlépe s chlebem.

Pošli recept! 7/2013 (3.6.2013)


Zpět na článek: Babiččin cibulář
Tisknout