Velikonoční minivdolečky
Fotogalerie:

Velikonoční minivdolečky

Jarmila Pekárková

Vimperk

Byla by škoda dělat je jen o Velikonocích.

Jarmila Pekárková, Vimperk

Ingredience

  • 100 ml mléko
  • 50 g máslo
  • 30 g droždí
  • špetka soli
  • 50 g cukr moučka
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce rum
  • 1 lžíce pomerančová šťáva
  • 360 g hladká mouka
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha oleje

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko ohřejeme a necháme v něm rozpustit máslo. Přidáme droždí, špetku soli a cukr. Do zchladlého mléka vmícháme žloutky, rum a pomerančovou šťávu. Smícháme s moukou a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.

  2. Pak je rozválíme na placku 1–1,5 cm vysokou. Vykrájíme malá kolečka, která necháme ještě krátce kynout.

  3. Osmažíme je dozlatova. Horké vdolečky ještě obalíme v cukru.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)


Zpět na článek: Velikonoční minivdolečky
Tisknout