Jemné pražské knedlíky s falešnou svíčkovou
Fotogalerie:

Jemné pražské knedlíky s falešnou svíčkovou

Simona Vachlerová

Most

Je to opravdu velká pochoutka, zvlášť když jsou po ruce i brusinky.

Simona Vachlerová, Most

Ingredience

  • Knedlíky:
  • dle potřeby sůl
  • 250 ml mléko
  • 10 g máslo
  • 1 vejce
  • 4 žemle
  • 100 g jemná krupice
  • Falešná svíčková:
  • 500 g krůtí spodní stehna
  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • 1 celer
  • 1 petržel
  • 2 ks mrkev
  • 5 ks bobkový list
  • 5 kuliček nové koření a celý černý pepř
  • 250 ml smetana na vaření (12%)
  • na dochucení trocha citronové štávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do osoleného mléka přidáme tekuté máslo, vejce a vše dobře rozšleháme. Polijeme žemle nakrájené na kostičky a občas zamícháme. Jakmile žemle nabobtnají, přidáme krupici. Ze směsi vytvarujeme knedlík, který vaříme ve vroucí osolené vodě asi 30 minut.

  2. krok2

    Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme maso, následně pak pokrájenou zeleninu, koření a osolíme. Podlijeme vodou a dusíme cca 45 minut, až je zelenina rozvařená a maso měkké.

  3. Vybereme koření, maso dáme stranou a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Uvedeme zpět k varu a omáčku zahustíme smetanou. Necháme projít varem a podle potřeby můžeme dochutit citronovou šťávou.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)


Zpět na článek: Jemné pražské knedlíky s falešnou svíčkovou
Zpět na článek: Jemné pražské knedlíky s falešnou svíčkovou
Zpět na článek: Jemné pražské knedlíky s falešnou svíčkovou
Tisknout