Staročeský houbový kuba
Fotogalerie:

Staročeský houbový kuba

Brigita Sováková

Milevsko

Staré rodinné tradice poctivě dodržujeme.

Brigita Sováková, Milevsko

Ingredience

  • 400 g ječné kroupy
  • 70 g sušené houby
  • 2 cibule
  • 100 g sádlo
  • 5 stroužků česnek
  • 1 lžička drcený kmín
  • trocha soli
  • pepř podle chuti
  • 3 lžičky majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kroupy propláchneme a namočíme přes noc do vody, stejně tak i sušené houby. Druhý den kroupy i houby uvaříme ve slané vodě doměkka, trvá to asi 20 minut. Pak je scedíme a necháme okapat. Houby též scedíme a přebytečnou vodu vymačkáme.

  2. krok2

    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, na něm dozlatova opečeme cibuli, přidáme kmín, houby a krátce společně podusíme. Potom přidáme kroupy, rozdrcený česnek, sůl, pepř a majoránku.

  3. Vše řádně zamícháme a přendáme do pekáčku nebo do misky, kterou jsme předem vymazali sádlem. Dáme zapéct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 20 minut.

Pošli recept! 12/2013 (4.11.2013)

Tisknout