Hovězí s fazolkami na smetaně
Fotogalerie:

Hovězí s fazolkami na smetaně

Anna Veselá
Anna Veselá
Žďár nad Sázavou

Zasytí a zahřeje i v sychravém podzimním počasí.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 500 g hovězí maso
  • 1 balení fazolové lusky
  • kousek másla
  • 1 smetana na vaření
  • 1 hrnek mléko
  • 1 lžíce mouka
  • dle potřeby sůl a pepř
  • na vývar mrkev, celer, petržel a cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso vcelku uvaříme v hrnci se zeleninou v osolené vodě doměkka.

  2. V kastrůlku orestujeme mladé fazolky na másle. Osolíme a opepříme. Potom zalijeme trochou vývaru a necháme povařit. V mléce a smetaně rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do omáčky a krátce povaříme.

  3. Maso nakrájíme na 4 plátky, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme s bramborem nebo houskovým knedlíkem.

    Tip: Fazolky můžeš použít jak zmrazené, tak syrové (ale předvařené). Nejlepší jsou z vlastní zahrádky.


Zpět na článek: Hovězí s fazolkami na smetaně
Zpět na článek: Hovězí s fazolkami na smetaně
Zpět na článek: Hovězí s fazolkami na smetaně
Tisknout