Sirup ze sedmikrásek
Fotogalerie:

Sirup ze sedmikrásek

Božena Peřinová

Bítovčice

Proč nevyužít léčivou sílu přírody.

Božena Peřinová, Bítovčice

Ingredience

  • 500 květů sedmikrásek
  • 450 ml voda
  • 1 citron
  • 750 g cukr krystal

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté sedmikráskové květy (nejlepší je trhat je po ránu) přelijeme vařící vodou. Citron důkladně omyjeme, kůru ještě jemně odrhneme drátěnkou, pokrájíme a přidáme k sedmikráskám. Necháme louhovat 24 hodin.

  2. Druhý den vzniklou šťávu scedíme a přefiltrujeme přes plátno. Přidáme cukr a svaříme. Takto připravený sirup plníme do čistých sklenic. Pomáhá při chřipce a nachlazení, přidávám ho do čaje. Dětem moc chutná.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Tisknout