Utopenci babičky Fridrišky
Fotogalerie:

Utopenci babičky Fridrišky

Květa Kroupová

Praha

Na tenhle způsob je máme nejraději.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 6-8 špekáčky
  • +4 cibule
  • 4 sterilované okurky
  • Nálev:
  • 370 ml voda
  • 250 ml ocet
  • 5 kuliček celý pepř
  • 5 kuliček nové koření
  • 1-2 lžičky cukr
  • 1 feferonka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Špekáčky oloupeme a rozřízneme na poloviny. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Z předepsaných surovin si svaříme nálev, do kterého na několik minut vhodíme nakrájenou cibuli a necháme ji převařit.

  2. Lák i s cibulí necháme vychladnout.  Cibuli, pokrájené kyselé okurky a půlky špekáčků naskládáme střídavě do sklenice a studeným nálevem zalijeme. V lednici necháme několik dní odležet.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)


Zpět na článek: Utopenci babičky Fridrišky
Tisknout