Podvojanský zelbulgur
Fotogalerie:

Podvojanský zelbulgur

Libor Velan

Bystřice pod Lopeníkem

Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Ingredience

  • 200 g bulgur
  • 200 g kysané zelí
  • trocha cukru
  • špetka sladké papriky
  • 150 g slanina
  • trocha oleje
  • 1-2 stroužky česnek
  • pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Pět minut povaříme a pak ještě necháme
    10–15 minut dojít pod poklicí.

  2. Dále si připravíme kysané zelí. Vymačkáme z něho vodu a překrájíme je na menší kousky. Vložíme do rendlíku a krátce povaříme, ochutíme  cukrem a špetkou papriky.

  3. Na desce si na drobné kostičky nakrájíme slaninu a lehce ji osmažíme na oleji. Ke konci přidáme česnek a pepř. Uvařený bulgur, zelí a slaninu smícháme dohromady a krátce povaříme, aby se chutě dobře propojily.

  4. Pokrm vložíme do misky a dozdobíme zelenými bylinkami, například dobromyslí.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)


Zpět na článek: Podvojanský zelbulgur
Tisknout