Bochánky z domácí pekárny
Fotogalerie:

Bochánky z domácí pekárny

Veronika Mládková

Jihlava

Výsledek je úžasný, po bocháncích se jen zaprášilo. Nejlepší jsou ještě teplé.

Veronika Mládková, Jihlava

Ingredience

  • Ingredience
  • 150 ml mléko
  • 125 ml zakysaná smetana
  • 1 vejce
  • 500 g polohrubá mouka
  • 20 g sušené droždí
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžička sůl
  • 250 g malé škvarky
  • 1 na potření vejce
  • na posypání hrubě mletá sůl

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do domácí pekárny nejprve nalijeme vlažné mléko, přidáme zakysanou smetanu, která by měla mít pokojovou teplotu, a vejce. Přisypeme mouku, do jednoho rohu dáme droždí a cukr, do druhého rohu sůl. Pekárnu zapneme na program hnětení a kynutí.

  2. krok2

    Po vykynutí do těsta zapracujeme škvarky. Z těsta tvoříme malé kuličky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí mřížky na brambory vytvoříme na jednotlivých kuličkách ozdobný rastr.

  3. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nahrubo mletou solí.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)


Zpět na článek: Bochánky z domácí pekárny
Zpět na článek: Bochánky z domácí pekárny
Tisknout