Staročeská čočka
Fotogalerie:

Staročeská čočka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Čočku jez na Velký pátek.

Žofie Červená, Strakonice

Ingredience

  • 150 g uzený bůček
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 ks mrkev
  • 1 petržel
  • 300 g neloupaná červená čočka
  • 3 hrsti kopřivy
  • 3 ks bobkový list
  • sůl a majoránka dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kostky bůčku opečeme na pánvi dokřupava. Maso dáme stranou a na tuku osmažíme cibuli. Přidáme kostičky česneku, mrkve i petržele a orestujeme.
  2. Ke směsi nasypeme čočku, pokrájené kopřivy, zalijeme 400 ml horké vody a přidáme bobkový list. Vše vaříme, dokud není čočka měkká. Dle potřeby můžeme dolít horkou vodu. Nakonec dochutíme solí a majoránkou. Pokrm ozdobíme výpečky z bůčku.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)


Zpět na článek: Staročeská čočka
Tisknout