Kmínová polévka
Fotogalerie:

Kmínová polévka

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Polévka našich prababiček, které si uměly poradit s všelijakými neduhy.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej
  • 1 l vývar (masový nebo zeleninový)
  • špetka majoránka
  • 2 hrstky nudle (nejlépe domácí)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky kmín (1 lžička drceného, 1 lžička celého)
  • polévkové koření
  • 1 lžíce mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme cibulku do růžova, přidáme kmín, zaprášíme moukou a uděláme cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, rozšleháme metličkou, přidáme majoránku.
  2. Do vroucí polévky zavaříme nudle. Krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, popř. polévkovým kořením.


Zpět na článek: Kmínová polévka
Tisknout