Karlovarský knedlík
Fotogalerie:

Karlovarský knedlík

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Moc dobrá přílohová klasika.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • 4 housky z předešlého dne
  • 35 g máslo
  • 200 ml mléko
  • 2 vejce
  • 80 g hrubá mouka
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Housky nakrájíme na kostičky, polovinu opečeme na másle a po vychladnutí zalijeme mlékem. Po chvilce přidáme zbytek housek. Přidáme rozšlehaná vejce, sůl a hrubou mouku.
  2. Látkový ubrousek zčásti potřeme máslem, na potřené místo rozložíme těsto. Ubrousek zavineme a vytvarujeme knedlíkovou šišku. Konce ubrousku zavážeme a knedlík vaříme ve vroucí osolené vodě asi 35 minut. Během vaření knedlík otočíme. V hrnci se nesmí knedlík dotýkat dna a musí být celý ponořený ve vodě. Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, nakrájíme a podáváme.

Zpět na článek: Karlovarský knedlík
Tisknout