Krémová rybí polévka
Fotogalerie:

Krémová rybí polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Vládne našemu stolu už bůhví-kolikátou generaci. Chutná mi nejvíc ze všech, protože je jemná. Můžeš ji doplnit knedlíčky ze strouhanky. 

Halina Semorádová, Znojmo 

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádlo
  • 200g rybí maso
  • 1l voda
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • 250ml smetana
  • špetka kmín
  • trocha petržlová nať
  • dle potřeby instantní jíška

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1.  Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a v hrnci na sádle osmažíme dozlatova. 

  2. Přidáme na kousky pokrájené rybí maso, které zlehka osmahneme, aby se zatáhlo. Potom maso zalijeme vodou a přidáme i kostku vývaru. Jakmile se kostka rozpustí, přilijeme smetanu, přidáme kmín a nasekanou petržel.

  3.  Vaříme, dokud není maso hotové. Zahustíme jíškou. Podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Tisknout