Králík na zázvoru
Fotogalerie:

Králík na zázvoru

Jitka Kottová
Jitka Kottová
Prachatice

Podáváme s bramborem nebo bramborovým kedlíkem.

Jitka Kottová, Prachatice

Ingredience

  • 1 celý králík
  • 2 lžíce čerstvý zázvor nastrouhaný
  • 2 lžíce majoránka sušená
  • 2 lžíce sůl
  • 1/2 lžíce pepř
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 200 ml světlé pivo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, potřeme jemně nastrouhaným zázvorem, posypeme sušenou majoránkou a necháme rozležet.
  2. V pekáčku zpěníme na sádle cibuli nakrájenou na měsíčky a plátky česneku. Přidáme králičí maso, podlijeme světlým pivem a pečeme zvolna doměkka.
  3. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem. Lze přidat špenát nebo kysané zelí.  
Tisknout