Když vyrazí kopr, hned si dělám omáčku.
Barbora Brudná, Třinec
Ingredience
- 1 kg vepřové plece
- trocha soli
- 4 lžíce oleje
- kousek másla na jíšku
- podle potřeby hladká mouka
- 1 kostka masoxu
- 1 zakysaná smetana
- 250 ml mléka
- podle potřeby kopr
- podle chuti ocet, cukr a sůl
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
150 Kč
Postup přípravy
-
1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a na rozehřátém tuku za občasného podlévání dusíme doměkka.
-
2. Ve větším hrnci uděláme jíšku z másla a mouky. Zalijeme ji 250 ml mléka a 250 ml vody, přidáme masox. Asi 20 minut povaříme a pak vlijeme zakysanou smetanu. Dle potřeby zahustíme. Ke konci varu vsypeme čerstvý nasekaný kopr. Dochutíme octem, solí a cukrem.