Vepřové maso v koprové omáčce
Fotogalerie:

Vepřové maso v koprové omáčce

Barbara Brudná
Barbara Brudná
Třinec

Když vyrazí kopr, hned si dělám omáčku.

Barbora Brudná, Třinec

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • trocha soli
  • 4 lžíce oleje
  • kousek másla na jíšku
  • podle potřeby hladká mouka
  • 1 kostka masoxu
  • 1 zakysaná smetana
  • 250 ml mléka
  • podle potřeby kopr
  • podle chuti ocet, cukr a sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a na rozehřátém tuku za občasného podlévání dusíme doměkka.
  2. krok2 2. Ve větším hrnci uděláme jíšku z másla a mouky. Zalijeme ji 250 ml mléka a 250 ml vody, přidáme masox. Asi 20 minut povaříme a pak vlijeme zakysanou smetanu. Dle potřeby zahustíme. Ke konci varu vsypeme čerstvý nasekaný kopr. Dochutíme octem, solí a cukrem.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Tisknout