Bramboráky s křenovou omáčkou
Fotogalerie:

Bramboráky s křenovou omáčkou

Taross
Taross
Jídlo je příjemnou obměnou klasického bramboráku s pikantní ostřejší chutí křenu.

Ingredience

  • na bramboráky:
  • dle chuti sůl a pepř
  • 3 lžíce mléko
  • 2-3 lžíce hladká mouka na zahuštění
  • 4-5 stroužků česnek
  • 2 vejce
  • 6-7 větší brambory
  • dle chuti majoránka
  • dle potřeby olej na smažení
  • na křenovou omáčku:
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 450 ml mléko
  • 2 lžíce máslo
  • dle chuti jemně nasekaný křen
  • dle chuti sůl
  • dle chuti cukr pískový
  • dle chuti vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Nastrouhané brambory smícháme v míse s česnekem, moukou, mlékem a vejci, osolíme, ochutíme pepřem a majoránkou a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a z připraveného těsta usmažíme bramboráky z obou stran dozlatova.


  2. Na křenovou omáčku rozmícháme 3 lžíce hladké mouky ve 200 ml mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, vmícháme do něj mléko s moukou a jemně nastrouhaný čerstvý křen a povaříme na mírné ohni asi 15 minut. Omáčku dochutíme solí, trochou cukru a vegetou. Bramboráky podáváme přelité křenovou omáčkou.
    Tip! Pro vylepšení chuti můžeme čast mléka nahradit smetanou


Zpět na článek: Bramboráky s křenovou omáčkou
Tisknout