Bůčková roláda
Fotogalerie:

Bůčková roláda

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Do nádivky přidej nasekanou petrželku.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 1 ks libový bůřek
  • 3 ks houska
  • 1 vejce
  • podle chuti muškátový oříšek
  • 1 hrnek mléko
  • 100 g slanina
  • 100 g máslo
  • sůl dle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1.  Bůček nařízneme tak, abychom ho mohli pořádně rozklepat. Důkladně osolíme.
  2. Housky nakrájíme a zalijeme mlékem. Žloutek oddělíme od bílku, obojí osolíme. Ke žloutku přidáme muškátový oříšek a máslo a ušleháme. Z bílku uděláme sníh. Slaninu nakrájíme na kostičky, uškvaříme, tuk slijeme. 
  3. Housky s mlékem promačkáme, zbytek mléka vylijeme. Vmícháme žloutek, scezené škvarky a sníh. Natřeme na bůček a zarolujeme jej. Můžeme ovázat nití. Podlijeme vodou a pečeme při 180 °C asi 2 hodiny za občasného přelévání výpekem.

Pošli recept! - Speciál - Vítáme nový rok (22.11.2011)


Zpět na článek: Bůčková roláda
Tisknout