Bramborové nočky
Fotogalerie:

Bramborové nočky

Květa Kroupová

Praha
Jsou výborné např. k uzenému masu.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 250 g mouka hrubá
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • špetka muškátový oříšek
  • špetka sůl
  • trochu tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a necháme vychladnout
  2. Studené brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme k nim ostatní ingredience – mouku, vejce, žloutek, špetku muškátu, soli a tymiánu (kořeníme opatrně). Vypracujeme těsto, které se nelepí.
  3. Z těsta uválíme válečky, které nakrájíme na noky. Házíme je do osolené vařící vody a vaříme, dokud nevyplavou. Jíme je s opečenou cibulkou a slaninou.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)


Zpět na článek: Bramborové nočky
Tisknout