Lepenice s uzeným
Fotogalerie:

Lepenice s uzeným

Vladimíra Machková

Frýdek-Místek
Kdo má rád zelí, smlsne si.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 500 g maso uzené
  • 1 kg brambory
  • dle chuti sůl
  • 500 g zelí kysané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme vařit uzené maso. V druhém hrnci uvaříme v osolené vodě oloupané brambory a v dalším hrnci nakrájené kyselé zelí.
  2. Když jsou brambory měkké, slijeme půlku vody z hrnce‚ druhou necháme v hrnci. Do hrnce nasypeme uvařené zelí a šťouchadlem pak brambory‚ vodu z brambor a zelí promícháme.
  3. Lepenici podáváme s uzeným masem, můžeme ji také posypat na sádle osmaženou cibulkou.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)


Zpět na článek: Lepenice s uzeným
Tisknout