Dalmatské čufty
Fotogalerie:

Dalmatské čufty

Jakub Štíbr

Třebotov
Když vaříš omáčku k čuftům, přidej do ní 2–3 plátky citronu. Bude jemně navinulá. Stejně tak jí prospěje špetka tymiánu.
Jakub Štíbr, Třebotov

Ingredience

  • 500 g maso mleté
  • 2 ks rohlík
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 1 ks vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce protlak rajčatový
  • 1 lžička paprika mletá
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 ks bobkový list
  • 2 kuličky nové koření
  • 10 ks pepř celý
  • 4 ks okurky sterilované
  • 2 ks Paprika bílá či zelená
  • 200 g rajčata
  • 150 g hrášek sterilizovaný
  • 250 g smetana zakysaná
  • 50 ml olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Housky namočíme do vody, necháme nabobtnat a rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, hladkou mouku a dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
  2. krok2 Z masa vytvarujeme buclaté válečky a opečeme je v hrnci s olejem ze všech stran. Poté čufty vyjmeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Orestujeme, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku. Potom přisypeme mletou papriku a rajský protlak. Promícháme a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Osolíme a provaříme asi 20 minut.
  3. krok3 Papriku a kyselé okurky nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata překrájíme na malé kostky, přidáme hrášek a vše orestujeme v hrnci. Na orestovanou zeleninu přecedíme připravenou omáčku. Přidáme opečené čufty, provaříme a zjemníme kysanou smetanou. Podle potřeby dochutíme solí a špetkou cukru.
  4. Hotové jídlo servírujeme s dušenou rýží.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)


Zpět na článek: Dalmatské čufty
Zpět na článek: Dalmatské čufty
Zpět na článek: Dalmatské čufty
Zpět na článek: Dalmatské čufty
Tisknout