Kulajda mojí babičky
Fotogalerie:

Kulajda mojí babičky

Erika Malknechtová

Hlavatce
Velmi chutná polévka, která chutná celé rodině.
Erika Malknechtová, Hlavatce

Ingredience

  • trocha tuk
  • 1 cibule
  • 5 brambory
  • dle chuti houby
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • 1 kostka masox
  • dle chuti nové koření
  • dle chuti bobkový list
  • dle chuti pepř celý
  • 2 vejce
  • 250 ml smetana
  • dle potřeby mouka hladká
  • 1 svazek kopr
  • trocha ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na tuku osmahneme ciblku‚ přidáme pokrájené houby a brambory‚ osolíme‚ okmínujeme‚ přidáme ma-sox‚ nové koření, pepř a bobkový list. Zalijeme vodou a chvilku vaříme.
  2. Zahustíme moukou, přilijeme smetanu, trochu octa a rozšlehaná vejce. Nakonec přidáme kopr. Pokud nemáme kopr, můžeme použít nasekanou petrželku.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)


Zpět na článek: Kulajda mojí babičky
Tisknout