Domácí kečup
Fotogalerie:

Domácí kečup

Kristýna Válová

Ústí nad Labem
V případě doma připraveného kečupu si mohu být jistá, že je z kvalitních surovin.
Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 kg rajčata
  • 3 jablka
  • 200 g cibule
  • 100 g cukr krupice
  • 140 ml ocet
  • 1 lžíce sůl
  • 5 zrnek pepř
  • 2 hřebíček
  • 3 kuličky nové koření
  • kousek zázvor
  • kousek skořice celá
  • 1 lžíce voda

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata, jablka a cibuli oloupeme. Rajčatovou slupku nařízneme do kříže, rajče spaříme v horké vodě a sloupneme. Pak vše i se zázvorem nakrájíme na malé kousky
  2. Nakrájená rajčata, jablka a cibuli se zázvorem vložíme do kastrolu. Přidáme lžíci vody a rozvaříme. Necháme vychladnout a rozmixujeme.
  3. Rozmixovanou směs vrátíme do kastrolu. Koření svážeme do uzlíčku z čisté gázy a přidáme do kečupu. Vaříme na mírném ohni asi 15–20 minut za stálého míchání.
  4. Hotový kečup dochutíme solí, cukrem a octem. Horký plníme do sklenic, které uzavřeme a sterilizujeme 15 minut. Potom sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme je v šeru a chladu.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)


Zpět na článek: Domácí kečup
Tisknout