V případě doma připraveného kečupu si mohu být jistá, že je z kvalitních surovin.
Kristýna Válová, Ústí nad Labem
Ingredience
- 2 kg rajčata
- 3 jablka
- 200 g cibule
- 100 g cukr krupice
- 140 ml ocet
- 1 lžíce sůl
- 5 zrnek pepř
- 2 hřebíček
- 3 kuličky nové koření
- kousek zázvor
- kousek skořice celá
- 1 lžíce voda
Doba přípravy
Počet porcí
20
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Rajčata, jablka a cibuli oloupeme. Rajčatovou slupku nařízneme do kříže, rajče spaříme v horké vodě a sloupneme. Pak vše i se zázvorem nakrájíme na malé kousky
-
Nakrájená rajčata, jablka a cibuli se zázvorem vložíme do kastrolu. Přidáme lžíci vody a rozvaříme. Necháme vychladnout a rozmixujeme.
-
Rozmixovanou směs vrátíme do kastrolu. Koření svážeme do uzlíčku z čisté gázy a přidáme do kečupu. Vaříme na mírném ohni asi 15–20 minut za stálého míchání.
-
Hotový kečup dochutíme solí, cukrem a octem. Horký plníme do sklenic, které uzavřeme a sterilizujeme 15 minut. Potom sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme je v šeru a chladu.