Rohlíčky s karamelovým krémem
Fotogalerie:

Rohlíčky s karamelovým krémem

Krystyna Ćmielová

Návsí
Karamelové rohlíčky si můžeš připravit ve větším či menším provedení. Jsou dobré ke kávě.
Krystyna Ćmielová, Návsí

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g mouka hladká
  • 190 g máslo
  • 60 g cukr moučkový
  • 60 g ořechy vlašské mleté
  • Krém:
  • 250 g máslo
  • 1 mléko kondenzované sladké
  • Ozdoba:
  • 1 poleva čokoládová tmavá

Doba přípravy

Počet porcí

35

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kondenzované mléko vaříme asi hodinu, až se z něho vytvoří karamel.
  2. Z mouky‚ másla‚ cukru a mletých ořechů vypracujeme hladké těsto. Těstem plníme rohlíčkové formičky a pečeme při 200 °C asi 15 minut.
  3. Po upečení vyklepneme rohlíčky z formiček a necháme je vychladnout.
  4. Rohlíčky slepujeme krémem‚ který jsme vytvořili vyšleháním másla s polovinou karamelu. Nakonec podle fantazie ozdobíme rohlíčky čokoládovou polevou.

    TIP: Upeč je z dvojité dávky, abys spotřebovala celý karamel. Do krému přidej trochu rumu nebo hrst mletých ořechů.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Tisknout