Malé domácí paštiky
Fotogalerie:

Malé domácí paštiky

David Bezucha

Černošice
Je to poměrně pracná záležitost, se kterou si hraju, jen když mám dost času a – jak se říká – ‚‚honí mě mlsná‘‘. Domácí paštika je jemná a lahodná a podle mého názoru by si ji každý měl vyzkoušet.
David Bezucha, Černošice

Ingredience

  • 300 g bůček
  • 200 g játra drůbeží
  • 1 cibule velká
  • 4 stroužky česnek
  • 100 g sádlo
  • špetka sůl
  • trochu koření provensálské
  • špetka pepř barevný
  • 2 bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Bůček nasolíme, prošpikujeme česnekem a upečeme. Nakrájíme na kostičky a necháme vystydnout.
  2. krok2 Játra osmažíme na cibulce společně s bobkovým listem, na závěr je osolíme a dochutíme provensálským kořením a pepřem.
  3. Kostky masa a játrovou směs vložíme do mixéru a najemno ji umixujeme. Směs ochutnáme a můžeme přidat sůl a pepř dle potřeby.
  4. Umixovanou směs přendáme do malých zapékacích misek (zbytek můžeme přendat do větší formy) a dáme do trouby na 10 minut zapéct.
  5. Po upečení vršky zalijeme přepuštěným sádlem. Sádlo velmi dobře konzervuje a pomůže uchovat paštiku déle čerstvou. Přesto ji raději skladujeme v lednici.
  6. Vršek sádla můžeme ozdobit ořechy nebo brusinkami.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)


Zpět na článek: Malé domácí paštiky
Zpět na článek: Malé domácí paštiky
Zpět na článek: Malé domácí paštiky
Tisknout