Klasický recept podle babičky.
Petra Komárková, Cheb
Ingredience
- Na těsto :
- 90 g máslo
- 250 g hladká mouka
- 100 g cukr krupice
- 2 ks žloutek
- 150 ml mléko
- 1 sáček kypřící prášek
- 5 ks rebarbora
- Na drobenku :
- 90 g máslo
- 180 g cukr moučka
- 200 g polohrubá mouka
Doba přípravy
Počet porcí
20
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Nejprve si smícháme změklé máslo se žloutky, cukrem a mlékem. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
-
Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rebarboru si nakrajíme na kousky a poklademe ji rovnoměrně na těsto.
-
Drobenku si připravíme tak, že si v míse smícháme mouku, cukr a máslo. Vše dobře propracujeme. Na závěr koláč posypeme drobenkou a dáme péct na 40 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Tahle klasika prostě chutná vždycky.