Rebarborový koláč s drobenkou
Fotogalerie:

Rebarborový koláč s drobenkou

Petra Komárková
Petra Komárková
Cheb
Klasický recept podle babičky.
Petra Komárková, Cheb

Ingredience

  • Na těsto :
  • 90 g máslo
  • 250 g hladká mouka
  • 100 g cukr krupice
  • 2 ks žloutek
  • 150 ml mléko
  • 1 sáček kypřící prášek
  • 5 ks rebarbora
  • Na drobenku :
  • 90 g máslo
  • 180 g cukr moučka
  • 200 g polohrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si smícháme změklé máslo se žloutky, cukrem a mlékem. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
  2. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rebarboru si nakrajíme na kousky a poklademe ji rovnoměrně na těsto.

  3. Drobenku si připravíme tak, že si v míse smícháme mouku, cukr a máslo. Vše dobře propracujeme. Na závěr koláč posypeme drobenkou a dáme péct na 40 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Tahle klasika prostě chutná vždycky.


Zpět na článek: Rebarborový koláč s drobenkou
Tisknout