Anežčiny buchty
Fotogalerie:

Anežčiny buchty

Martina Antalová

Odolena Voda
České buchty stejně nemají konkurenci.
Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka hladká
  • 25 g droždí
  • 70 g cukr pískový
  • 220 ml mléko
  • 2 vejce
  • 10 g citrónová kůra
  • 80 g tuk
  • 1 cukr vanilkový
  • špetka sůl
  • 3 lžíce tuk na vymazání formy
  • Náplň
  • 100 g cukr pískový
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rum
  • hrst rozinky
  • 300 g tvaroh
  • 50 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, roz-drobíme do něj droždí, přidáme cukr, vše zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek.
  2. krok2 Až kvásek vzejde, přidáme ostatní suroviny, zaděláme vláčné těsto a necháme vykynout. Potom z něj vyválíme plát, nakrájíme ho na čtverce, do středu každého dáme tvarohovou náplň a tvoříme buchty, které pokládáme do vymazaného pekáče.
  3. krok3 Na povrchu každou pomažeme tukem a pekáč vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 40 minut, až budou buchty na povrchu hezky zlatavé.
  4. Tvarohovou náplň si připravíme tak, že rozinky opláchneme ve studené vodě a pak všechny suroviny smícháme dohromady.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Tisknout