Česnekové brambory
Fotogalerie:

Česnekové brambory

Jana Remková

Orlová
K večeři nemusí být jen jídla z masa. Toto je dobré při virózách.
Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 800 g brambory
  • 100 g máslo
  • 16 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 300 g sýr eidam
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájíme na hranolky. Polovinu rozložíme na dno máslem vymazané zapékací misky a posypeme polovinou jemně nasekaného česneku. Osolíme a okořeníme a posypeme polovinou strouhaného sýra.
  2. Na sýr rozložíme zbytek brambor, opět osolíme, okořeníme, posypeme zbytkem česneku a sýrem. Vše rovnoměrně zalijeme mlékem a poklademe kousky másla.
  3. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě při 180–190 °C přibližně 50 minut.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)


Zpět na článek: Česnekové brambory
Tisknout