Chlebová štóla
Fotogalerie:

Chlebová štóla

Vladimíra Wagnerová

Horní Jiřetín
Kdykoliv upeču tento chleba‚ tak se po něm jen zapráší.
Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 1 lžíce sůl
  • 1 lžička kmín
  • 30 g droždí
  • 1 lžička cukr pískový
  • 300 ml voda
  • 250 g slanina anglická
  • 200 g sýr

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky‚ soli a kmínu vytvoříme směs‚ do níž vmícháme kvásek z droždí, cukru a trošky teplé vody.
  2. Vypracujeme těsto, dle potřeby přidáme vodu. Necháme je vykynout a pak z něj vyválíme placku.
  3. Na ni dáme slaninu a posypeme strouhaným sýrem. Vše zabalíme, vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Upečeme při 140 °C.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)


Zpět na článek: Chlebová štóla
Tisknout