Grilovat nemusíš jen v létě. Zkus lávový gril.
Květa Šindelářová, Praha
Ingredience
- 7 stroužků česnek
- 1 lžička kmín mletý
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- 4 lžíce olej olivový
- 1 lžička tymián
- 100 ml pivo černé
- špetka pepř
- špetka sůl
- 3 snítky šalvěj
- 3 snítky majoránka
- 1 kg bůček
Doba přípravy
Počet porcí
25
Orientační cena
150 Kč
Postup přípravy
-
V misce připravíme marinádu ze všech ingrediencí. Bylinky posekáme a promícháme s česnekem.
-
Plátky bůčku potřeme bylinkami a naložíme do marinády (nejlépe přes noc).
-
Maso pozvolna grilujeme, otáčíme je a potíráme zbylou marinádou. Přílohou je opečený chléb.