Fazolový guláš
Fotogalerie:

Fazolový guláš

Martin Dadjuc

Mladá Boleslav
Klobása s česnekem dodá ten správný říz.
Martin Dadjuc, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 2 cibule velká
  • 20 ml olej na smažení
  • 2 špekáčky
  • 2 klobása
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička paprika červená
  • 1 konzerva fazole bílé
  • 1 konzerva fazole červené
  • 1 konzerva fazole zelené
  • 1 lžíce jíška instantní tmavá
  • 2 lžíce kečup
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme najemno. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji ji osmažíme.
  2. Klobásy nakrájíme na kolečka, špekáčky na kostičky, vše přidáme na cibulku, vložíme pokrájený česnek a paprikové koření a orestujeme.
  3. Do pánve přidáme všechny fazole a promícháme. Zalijeme vodou, aby směs plavala, a pod pokličkou necháme chvilku podusit.
  4. Před koncem směs zahustíme jíškou, přidáme k dochucení kečup, sůl a pepř.
  5. Na závěr vše necháme chvilku probublat a můžeme servírovat. Podáváme s čer-stvým chlebem.
     
    TIP: Pokud máš na zahrádce čerstvé fazolky, můžeš je použít místo konzervovaných, ale dusí se o něco déle.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)


Zpět na článek: Fazolový guláš
Tisknout